www.ditra.bg | CAD/CAM център ДиTра

www.hermes.bg | Система за управление на човешки ресурси

www.primavera.bg | Софтуер за управление на проекти

 • ТехноЛогика - Централен офис
 • ул. Червена стена 46
 • 1421 София
 • тел: (02) 91 91 2
 • факс: (02) 963 16 10
 • office@technologica.com
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 • ТехноЛогика - Пловдив
 • ул. "Богомил" 4
 • 4000 Пловдив
 • тел.: (032) 66 40 38
 • факс: (032) 26 71 91
 • plovdiv@technologica.com


Контакти
Language: BG
Други сайтове на ТехноЛогика
 • Нивата на успеха

  Bulgaria ON AIR, 09 май 2017 г.

  В дните преди провеждането на шестото издание на конференцията „Образование и бизнес“, изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов, бе потърсен за интервю от телевизия Bulgaria ON AIR. В него той говори за смисъла на успеха, трудностите и проблемите в образователната система и начините за справяне с тях.

  "Рискове за спадане на нивото на държавното образование не виждам. Вече няма за къде. Дискусията вече не е колко голям е приносът и доколко посреща очакванията, а какви вреди нанася в сегашния си вид. Проблемите на образованието са проблем от изключителна важност за цялото общество. Отговорният бизнес желае да помогне. Но учебните заведения трябва да се отворят", сподели г-н Траянов, който ще бъде сред лекторите на конференцията.

 • Нужна е гъвкавост и динамика на образованието при четвъртата индустриална революция

  Bloomberg TV, "Investbook", 02 май 2017 г.

  Изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов бе гост на телевизионното предаване Investbook на Bloomberg TV. Той говори за връзката между образованието и бизнеса и за проблемите в образователната система. Г-н Траянов изрази виждане, че България трябва да излезе от сегашната унифицирана форма на образование и да се насочи към неформалното образование и т.нар. учене чрез правене.

  В страни като Германия са запазени и развити традициите от едно време. За съжаление ние разбихме много традиции, а в най-важните сфери не направихме болезнените реформи... Опитите сега да се върнем назад към традициите са обречени, защото образователната система на 4-ата индустриална революция изисква голяма гъвкавост и динамизъм“.

  Според него начинът на преподаване у нас вече не е адекватен. „Не казвам, че не е бил отличен за времето си, но идват нови времена и трябва да разпознаем този шанс за България... Срамно е, че няма интегрирани програми между няколко ВУЗ-а. Трябва да има такива с участието на бизнеса. Ролята на бизнеса е бързо да се ориентира, да предложи модел и да генерира устойчива практика“.

  Целия разговор ще откриете тук.

 • Революция на 3D принтирането в действие

  Сп. "Иноватор", март 2017 г.

  3D принтирането е сред ключовите дейности на ТехноЛогика и нейният CAD/CAM център ДиТра. Със своя над 20-годишен опит в тази област софтуерната фирма изигра ключова роля в разпространението на иновативната технология в България. В статията на списание "Иноватор" научете за любопитната и практична същност на 3D принтирането и за неговото зараждане в България с помощта на ТехноЛогика.

  Материалът обръща внимание и на друга съвременна технология – 3D сканирането, което заема важна част от портфолиото на ТехноЛогика в областта на 3D решенията.

 • Застрашават ли новите технологии работните места?

  "Светът е бизнес", 06 януари 2017 г.

  Отговор на този въпрос даде Изпълнителният директор на ТехноЛогика Огнян Траянов в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV.

  „Има застрашени професии, но не можем да страдаме от това, че човечеството се развива. Хората няма за какво да се страхуват. Всички трябва да се преустроим. Това ще гарантира на човечеството по-малко рутинен и безсмислен труд“, разкри г-н Траянов.

  По време на разговора той разчерта посоката на развитие на технологичните общества и коментира темата за въвеждане на Безусловен базов доход у нас.

  Цялото интервю гледайте от това видео.

 • Огнян Траянов: "Отговорността за кариерното ориентиране на децата е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло"

  "Терминал 3", ноември 2016 г.

  Във връзка с проведения за втора поредна година „Детски базар на професиите“, изпълнителният директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов даде интервю за онлайн медията Терминал 3. В него той говори за необходимостта от ранно кариерно ориентиране и отговори на въпросите кой фактор оказва най-голямо влияние на избора на професия, чия отговорност е кариерното ориентиране на децата и др.

  Цялата отговорност е на семейството, на обкръжаващата ги общност и на обществото като цяло. Ние, отговорният бизнес, разпознаваме своята роля, макар и скромна, но важна. Тя е да дадем възможност на колкото се може повече деца да се запознаят с ролята на труда и съзиданието като основа за удовлетворение, самочувствие и реализация и да могат да се срещнат с особеностите на различните професии.“

 • „Ще предложим цялостни решения за киберсигурност“

  сп. "Мениджър", юли-август 2016 г.

  Новият брой на сп. Мениджър предлага на читателите интервю с Марио Манджуков, директор „Бизнес развитие“ в ТехноЛогика. В него той говори за новосъздаденото в ТехноЛогика звено за киберсигурност. Създаването му е продиктувано от развитието на заплахите в дигиталното пространство, което от своя страна увеличава нуждата от инвестиции в технологии за защита.

  „Важен критерий за нас е продуктите, които предлагаме да бъдат приложими за българския пазар и в синхрон с тенденциите в развитието на ИТ“, разкрива г-н Манджуков.

 • 3D принтери вече изграждат и прототипи на детски сърца

  в. "Computerworld", юни 2016 г.

  На 9 юни се проведе форумът „3D печатът – синергия между теория и практика“, организиран от ICT Media, на който ТехноЛогика бе партньор. Българската софтуерна фирма, която има 20 годишен опит в 3D принтирането, се включи и като участник в събитието. ТехноЛогика представи щанд, на който бяха демонстрирани възможностите на принтера Objet30 Pro на Statasys, както и на триизмерния скенер HandyScan 700 на Creaform.

  По време на форума в. Computerworld разговаря с Велин Недялков, мениджър „Продажби“, CAD/CAM решения в ТехноЛогика. От прикачената публикация можете да научите интересните детайли, свързани с 3D принтирането, неговото настояще и бъдеще.

 • ДиТра се похвали с 85% обновени лицензи на SOLIDWORKS

  в. "Computerworld", юни 2016 г.

  Последният брой на в. Computerworld посвещава статия на проведената от 10 до 12 юни „17-та среща на приятлеите на ДиТра" . От нея можете да научите детайли от събитието, което събра над 150 гости и им предложи богата и интересна програма.

  „По думите на Цветан Стоянов, директор CAD/CAM решения в ТехноЛогика, един от основните й успехи е процентът на обновените изтичащи абонаменти, който през 2015 г. е достигнал 85 на сто. Според него това е оценка на работата на фирмата, кяото директно отразява удовлетвореността на клиентите“.

 • Знаете ли какво прави 3D принтерът?

  сп. "Твоят Бизнес", юни 2016 г.

  По време на проведената през юни XVII-та среща на приятелите на ДиТра, освен презентации и демонстрации, над 150-те гости се насладиха на впечатляващо изложение на иновативни продукти, сред които 3D принтерът Objet30 Pro на Stratasys, дисплеят на HP Z Virtual reality и част от медицинската апаратура на BTL Industries.

  Именно с 3D принтера е свързана статията на оналйн списанието „Твоят бизнес“. Повече за 3D принтирането можете да научите от публикацията, която ще намерите на този линк. В материала са поместени и любопитни видеа на същата тематика, в които Велин Недялков, Мениджър „Продажби“, CAD/CAM решения в ТехноЛогика разяснява детайли от същността на иновативната технология.

Полезна информация


Контакти:

Меглена Генева
Ръководител отдел
"Връзки с обществеността"

тел: +359 2 91 91 2 вътр.130 
е-mail: mgeneva@technologica.com

1421, София
ул."Червена стена" 46